Content

Content betekent volgens Van Dale Tevreden. Maar inmiddels dekt dit woord ook een andere lading van iets waar we dagelijks mee te maken hebben. Content volgens Witte of Groene boekje: Online-inhoud Inhoud of geheel van teksten, afbeeldingen of video ect., meestal op internet.

Onze wereld zonder content? Is dat een oase van rust of en saai schouwspel? Een ding is zeker we kunnen (bijna) niet meer zonder.

Natuurlijk wordt in deze huidige tijd content als een waterval over ons uitgestort. “Wees bewust van wat je tot je neemt”, zei een wijsgeer mij eens.

Tegelijkertijd is de vraag naar content – en het liefst contente content – nog nooit zo groot geweest. Zie hier: vraag en aanbod in optima forma.

Evangelie van de content (Evangelium vom Content) is een boek van M.H.R. Puttmann. Deze uit Oost-Duitsland afkomstige schaakmeester (of zoals de Duitsers het zo treffend kunnen brengen: Schachmeister) waarschuwt in zijn boek voor de gevaren van content.

Naast deze dystopische uiteenzetting van meer dan achthonderd pagina’s is er ook een meer toegankelijk werk verschenen van de Canadees John Thompson. Hij schrijft in zijn boek De transitie van digibeet naar digitaal waar onze honger naar content vandaan komt.

Toch zou ik je vooral lekker aanraden een kijkje te nemen op Michaelvanderputten.nl.